Heerlijk en simpel recept voor gelatine fruitballen



Gelatine fruitballen
Gelatine fruitballen

Vandaag zal ik jullie uitleggen hoe jullie deze heerlijke gelatine fruitballen kunnen maken. De perfecte snack voor tussendoor, of om te trakteren!


Benodigdheden

Je hebt het volgende nodig:
  • Een vorm om de ballen mee te maken
  • Een bakje
  • Een pan

Ingrediënten

Dit zijn de ingrediënten die je kunt gebruiken (natuurlijk zijn deze aan te passen naar je eigen smaak):
  • Dr. Oetker bladgelatine
  • Verschillende fruitsoorten naar keuze
  • Water

Bereiding


Begin met het snijden van het gewassen fruit in kleine stukjes. Ik heb hier gekozen voor watermeloen, aardbei en ananas, aangezien dit een paar van mijn favorieten zijn. Let wel op, wanneer je fruit zoals kiwi, papaja of ananas gebruikt, moet je deze van tevoren eerst even kort verhitten en afspoelen met koud water. De zuren in deze fruitsoorten zorgen er namelijk voor dat de gelatine niet gaat binden. Verdeel het fruit gelijkmatig in de halve balvormen, zoals je kunt zien hieronder op de foto.
Gelatine
Maak vervolgens de bladgelatine volgens je gekozen bereidingswijze. Ik heb hier gekozen voor koude bereiding. Vul in dit geval een bakje met koud water en leg de gewenste hoeveelheid blaadjes hierin voor 5 minuten (tip: maak liever te veel gelatine dan te weinig).

Verwarm ondertussen een pannetje met 10 eetlepels water (op de verpakking staat 5 eetlepels, maar ik doe liever wat meer water). Knijp na de 5 minuten de blaadjes één voor één uit en leg ze in de hete pan. Roer het water totdat de blaadjes zijn opgelost. Laat hierna de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het in de vorm kunt schenken.

Nadat de gelatine is afgekoeld, is het tijd om de ballenvorm te vullen. Schenk de gelatine over de onderkant van de vorm totdat al het fruit bedekt is. Dit is lastig te doen zonder te morsen, dus zorg dat je een doek bij de hand hebt. Als de onderkant gevuld is, kun je de bovenkant voorzichtig erop zetten. Zorg dat deze goed vast zit, zodat de gelatine er niet aan de zijkanten uit kan druipen. Wanneer de bovenkant er goed op zit, kun je de bovenste helft van de ballen gaan vullen. Het is het handigst om dit te doen met een kleine schenktuit, aangezien het gaatje van de vorm niet zo groot is.

De vorm zit vol wanneer er een luchtbel ontstaat in het gaatje aan de bovenkant. Je kunt dit testen door zachtjes op de ballen te drukken. Als de gelatine dan niet overstroomt, weet je dat je hem nog een beetje bij moet vullen. Als alle ballen gevuld zijn, kun je ze voorzichtig in de koelkast zetten (tip: zorg dat de vorm goed recht staat). Laat de gelatine fruitballen minimaal 2 uur in de koelkast staan.

Je kunt deze gelatine fruitballen op verschillende manieren serveren: los, in een glas, op een lolliestokje, de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar één ding is zeker, hoe je ze ook serveert, ze zijn een blikvanger en smaken heerlijk!

-Romana

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Koolhydraatbeperkte bananen en kokos pannenkoeken

Gezonde fruit ijsjes binnen 5 minuten