Koolhydraatbeperkte bananen en kokos pannenkoeken
De hoeveelheid is voor maximaal 2 personen en duurt 15 tot 20 minuten.
Dit recept is ideaal voor degenen die van zoetigheid houden maar wel op de lijn willen letten. Deze bananen pannenkoekjes met een aroma van kokos zijn namelijk suikervrij en koolhydraatbeperkt!
Af en toe heb je tijdens je dieet weleens behoefte aan iets zoets. Wanneer ik hier last van maak ik deze pannenkoekjes vaak als lunch maar je kunt ze ook gebruiken als snack. Aangezien de grootte van de pannenkoekjes zijn deze ideaal om mee te nemen naar school of naar het werk. Ze nemen ook niet veel tijd in beslag om te maken. Want binnen 20 minuten heb je deze heerlijke pannenkoekjes al bereid.
Je hoeft uiteraard niet een dieet te volgen om dit gerecht te bereiden. Deze pannenkoekjes zijn ook ideaal voor degenen die een gezondere levensstijl willen.
Je zou misschien kunnen denken banaan en kokos, is dat wel een goede combinatie? Maar ik kan je garanderen het is een verbazingwekkende lekkere combinatie. Ik heb dit recept namelijk zelf samengesteld waarbij ik twee verschillende recepten als inspiratie gebruikte. Ik heb in het verleden vaker de Banana Pancakes gemaakt van The Green Happiness boek, maar toen ik deze weer wilde maken had ik niet alle ingrediënten in huis. Toen heb ik vervolgens gezocht op internet met de term pannenkoeken van kokosmeel. Daarna heb ik een aantal ingrediënten gecombineerd met het recept waarmee ik al bekend was en dit is het resultaat! Sinds ik per toeval deze combinatie zelf heb samengesteld, bereid ik slechts mijn eigen verzonnen versie van de gezonde pannenkoeken als lunch!
Benodigde ingrediënten:
- 3 eieren
- 40 gram kokosmeel
- 20 gram ahornsiroop (of honing)
- 20 gram gesmolten kokosolie
- 60 ml sojamelk
- 1 rijpe banaan
- Een handje kokosschaafsel
Materialen:
- Pan
- Keukenmachine of staafmixer
- Een grote kom om de ingrediënten in te mengen
Bereidingswijze
- Verzamel de bovenstaande ingrediënten op het aanrecht van de keuken.
- Plaats de ingrediënten: de eieren, kokosmeel, ahornsiroop, kokosolie, sojamelk en de banaan in een kom en meng deze samen met een keukenmachine of staafmixer. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemixt zijn, de structuur blijft een beetje klonterig.
- Pak een steelpannetje met een goede anti-aanbaklaag en gebruik een eetlepel om de juiste hoeveelheid van de pannenkoeken aan te houden.
- Schep een klein beetje kokosolie in de pan en plaats een eetlepel van het mengsel uit de kom in de pan.
- Bak de mini pannenkoekjes op laag vuur om te vermijden dat ze aanbranden. Om tijd te besparen kun je meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken. Zorg er telkens voor kokosolie in de pan erbij te voegen zodra de bodem droog begint te worden.
- Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als je ziet dat zijkanten van de pannenkoekjes goudbruin kleuren. Een andere tip om te controleren of zij klaar zijn om omgedraaid te worden, is door in de gaten te houden of de bovenkant al droger wordt, dan kun je ze ook omdraaien.
- Draai de pannenkoekjes heel voorzichtig om met een spatel want ze neigen snel te breken.
- Serveer de pannenkoekjes op een bord en decoreer deze met kokosschaafsel en eventueel fruit.
- Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten