4 Fruitige High Tea Hapjes



high tea fruithapjes


Vandaag zal ik 4 heerlijke high tea fruithapjes met jullie delen. Iedereen heeft vast wel eens van high tea gehoord. De kleine hapjes die tussen duim en wijsvinger passen en die geserveerd worden van hartig naar zoet. Deze fruithapjes passen daar perfect bij. Je kunt beginnen met de overheerlijke hartige bladerdeeg appelhapjes. Vervolgens zijn de kleine gevulde cakejes een perfecte overgang tussen hartig en zoet. Als laatste kun je genieten van de fruit-cakespiezen en de kleine fruitcakejes.

Natuurlijk zijn deze hapjes niet alleen te gebruiken voor high tea. Je kunt ze ook serveren op een feestje, of gezellig samen maken met je vrienden. Ik houd heel mijn leven al niet van taart, dus mijn moeder maakte altijd alternatieven om verjaardagen toch feestelijk te maken, want lekker eten hoort natuurlijk bij verjaardagen! Zo is het een traditie geworden om elk jaar met verjaardagen deze high tea fruithapjes te maken. Hoe dan ook, is het maken van deze fruithapjes een leuk proces en heeft het een heerlijk eindresultaat!


1. Gekleurde fruitcakejes


Benodigdheden:
fruithapjes in vormpjes

- Homemade gekleurde cake van Fred & Ed (rood, geel en groen)
- 165 ml water
- Fruit naar keuze
- Klop-Fix slagroomversteviger
- Opgeklopte slagroom 250 ml
- 2 eetlepels suiker

Begin met het maken van de 3 gekleurde cakebeslagen. Meng bij elke cakemix 55 ml water en roer deze totdat het een glad beslag is (dit duurt ongeveer 3 minuten). Leg wat van de 3 beslagen apart als je ook van plan bent om de gekleurde fruit-cakespiezen te maken. Spreid de 3 beslagen uit, maar zorg dat ze elkaar niet raken. Het cakebeslag zal uitzetten in de oven, dus zorg voor extra ruimte tussen de 3 kleuren. Verwarm vervolgens de oven 10 minuten voor. Bak de 3 cakes voor 12 tot 15 minuten (heteluchtoven op 170 graden en een elektrische oven op 190 graden).

Terwijl de cakes in de oven zitten, is het tijd om de slagroom te maken. Mix de opgeklopte slagroom en de klop-fix in een kom. Voeg tijdens het mixen de 2 eetlepels suiker toe en blijf mixen totdat de slagroom stijf is. Je kunt eventueel nog kleurstoffen toevoegen (ik heb de helft van de slagroom roze gemaakt). Stop de slagroom in een spuitzak en zet het voor nu nog even in de koelkast.

Laat de cakes, wanneer ze klaar zijn, afkoelen tot kamertemperatuur. Wanneer ze afgekoeld zijn, is het tijd om de vormpjes te maken. Ik heb hier gekozen voor hartjes, vierkantjes en rondjes, maar je kunt natuurlijk zelf de vormpjes kiezen. De volgende stap kun je helemaal zelf verzinnen. Je kunt ervoor kiezen om alleen fruit tussen de cakevormpjes te doen, of gecombineerd met slagroom. Wees creatief! :) Ik heb hier gekozen voor een laagje slagroom bovenop de cake, kleine stukjes fruit daarbovenop en vervolgens hetzelfde vormpje cake als top (zoals te zien hierboven op de foto).


Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen slagroom ertussen te doen, zoals ik bij de groene heb gedaan; met alleen fruit zijn ze ook erg lekker!


2. Gekleurde fruit-cakespiezen


Benodigdheden:
- LU Mikado chocolade stokjes
- Homemade gekleurde cake van Fred & Ed (rood, geel en groen)
- 165 ml water
- Fruit naar keuze
- Klop-Fix slagroomversteviger
- Opgeklopte slagroom 250 ml
- 2 eetlepels suiker
- Een vorm om de ballen mee te maken

Deze gekleurde fruit-cakespiezen zijn niet alleen heerlijk, maar ook een blikvanger! Wanneer ik deze maak, gebruik ik altijd een siliconen balvorm om de halve bollen te maken (deze heb ik ook gebruikt om mijn gelatine fruitballen te maken). Verwarm ondertussen alvast de oven voor. Vul één helft van de siliconen balvorm met de 3 kleuren cakebeslag die je nog over had (mocht je de gekleurde fruitcakejes van hiervoor niet gemaakt hebben, volg dan de stappen daar beschreven om de cake te maken). Doe de halve bollen 12 tot 15 minuten in de oven (heteluchtoven op 170 graden en een elektrische oven op 190 graden). Laat de cakebollen, wanneer ze klaar zijn, afkoelen tot kamertemperatuur.


Als stokje van de spies gebruik ik de heerlijke chocolade stokjes van Mikado. Doe eerst een halve cakebol op het stokje met de platte kant naar boven. Maak vervolgens met de slagroomspuit een klein slagroomtoefje op de cakebol (zie de stappen beschreven aan het begin van deze post als je de slagroom nog niet hebt gemaakt). Doe hierna je fruit naar keuze op de spies. Het is natuurlijk het leukst als dit fruit dezelfde kleur heeft als de kleuren van de cakebollen. Ik heb dit fruit eerst in een ronde vorm gesneden voordat ik hem op het stokje deed. Maak vervolgens weer een kleine slagroomtoef en voeg als laatste de andere halve cakebol toe. Het kan zijn dat de cakebollen na verloop van tijd naar beneden glijden, dus het is handig om ze liggend te bewaren totdat je ze gaat serveren.


bladerdeeg appelhapjes3. Bladerdeeg appelhapjes


Benodigdheden:
- AH bladerdeegplakjes
- Appelstukjes
- Kaneel
- Suiker



Wanneer ik deze heerlijke bladerdeeghapjes maak, gebruik ik altijd de diepvries bladerdeegplakjes van de Albert Heijn; lekker goedkoop en lekker makkelijk! Om ze te maken, snijd je de plakjes twee keer doormidden, zodat je 4 delen hebt. Je kunt de plakjes daarna nog in leuke vormpjes snijden. Voeg vervolgens kleine appelstukjes toe op de plakjes en vouw de zijkanten een klein beetje over de randen heen. Voor de smaak houd ik ervan om er kaneel en een beetje vanillesuiker (of normale suiker) eroverheen te doen, maar dit kun je natuurlijk zelf bepalen. Als laatste snijd je het bladerdeeg in dunne strookjes en leg je deze over de appel heen. Doe vervolgens de appelhapjes 15 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!


4. Gevulde cupcakejes


Benodigdheden:
- 125 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren
- Een klein beetje vanillesuiker
- Fruit naar keuze

Als ik cupcakejes maak, doe ik dit altijd met een cupcakemachine voor het gemak. Hierdoor kost het minder tijd om ze te maken en zijn ze allemaal dezelfde vorm. Haal om te beginnen de boter, eieren en melk uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Als je geen cupcakemachine hebt, verwarm dan ook de oven voor op 170 graden. Mix 125 gram boter en 125 gram suiker in een kom. Voeg vervolgens de eieren toe tijdens het mixen, totdat deze goed zijn gemengd in het beslag. Voeg daarna 125 gram zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker toe en mix het tot een luchtig beslag. Doe het beslag in de cupcakemachine of verdeel het over cakevormpjes en bak ze 20 minuten in de oven. In de machine zullen ze ongeveer binnen 10 tot 12 minuten klaar zijn.

Wanneer de cupcakejes afgekoeld zijn tot kamertemperatuur, kun je de top eraf snijden (zorg dat de onderkant van het cakeje groter is dan de bovenkant). Lepel vervolgens de onderkant van het cakeje uit. Je kunt hier weer kiezen of je alleen fruit erin doet, of het combineert met slagroom. Je kunt natuurlijk ook de verstevigde slagroom gebruiken als topping van de cupcakejes.


Het ziet er misschien uit alsof het veel werk is, maar dat valt allemaal wel mee. Het is zeker de moeite waard om deze leuke en heerlijke fruithapjes te maken, want het zorgt meteen voor een gezellige sfeer!

Facebook
Instagram

-Romana

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolhydraatbeperkte bananen en kokos pannenkoeken

Gezonde fruit ijsjes binnen 5 minuten

Heerlijk en simpel recept voor gelatine fruitballen