Appelroosjes in bladerdeeg
Ze zeggen altijd dat liefde door de maag gaat, maar waarom geven we dan altijd bloemen? Waarschijnlijk omdat ze mooi zijn en lekker ruiken, maar het nadeel blijft: je kunt ze niet opeten. De oplossing voor dit probleem kun je hier lezen: appelroosjes in bladerdeeg! Ze zijn niet alleen erg lekker, maar ruiken ook nog verrukkelijk als ze de oven uitkomen en ze zien eruit als de mooiste rozen en natuurlijk vooral de lekkerste!
Deze
appelroosjes heb je in slechts 4 stappen gemaakt! 🍎🌹
Stap
1
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en ontdooi de hoeveelheid bladerdeegplakjes die je nodig hebt. 2 plakjes zijn goed voor 3 roosjes.
Stap 2
Was de appels en snijd deze doormidden. Het lekkerste is om een zoete appel te gebruiken, maar zoetzuur kan ook. Gebruik nu de kaasschaaf om mooie, dunne plakjes van de appel te schaven. Doe de geschaafde appelschijfjes in een pannetje met water, voeg wat citroensap toe voor een extra unieke smaak en verwarm kort (zo'n 3 minuten is voldoende) op het vuur om de schijfjes extra soepel en buigzaam te maken. Het water hoeft niet te koken, slechts verwarmen is genoeg. Giet, na het verwarmen, het water af en zorg dat de appel niet te nat is.
Stap 3
Bestuif je plank met wat bloem en leg hier de ontdooide bladerdeegplakjes op. Leg 2 plakjes met de rand over elkaar en snijd ze vervolgens in de lengte in 3 delen. Als je grotere appelroosjes wilt, kun je ze ook in 2 delen snijden (zoals in het filmpje ook als variant te zien is). Leg nu de appelschijfjes overlappend op het deeg, zó dat de rode randjes van de appel net boven het deeg uitsteken. Strooi er naar gelieve wat suiker en kaneel overheen. Vouw vervolgens het onderste randje over de appel heen en rol de deegstrook met appel in de lengte op om een mooi roosje te vormen.
Maak zoveel roosjes als je maar
wilt!
Stap 4
Doe de appelroosjes in een muffinblik of zet ze los van elkaar op een bakplaat. Ze hoeven maar 25 minuutjes in de voorverwarmde oven en dan zijn ze al klaar! Let op: als je grotere appelroosjes hebt gemaakt, door het bladerdeeg in 2 stroken te snijden in plaats van 3, zou het kunnen dat het deeg minder snel gaar wordt. Controleer dan even of het deeg gaar is door een satéprikker in het onderste gedeelte van het appelroosje te prikken.
Aan wie
geef jij deze mooie appelroosjes cadeau? 🌹🍓
~ Ammy
Reacties
Een reactie posten