Overheerlijke Chocolade Aardbeien Paascake
Wat is Pasen zonder een zelfgebakken cake? Pasen betekent voor mij gezelligheid, familie en lekker met z’n allen eten. Het liefst natuurlijk eten wat we zelf hebben gebakken. Ik kan mij geen Pasen herinneren zonder iets gebakken te hebben.
Sinds vorig jaar is deze heerlijke paascake nieuw op de paastafel. Het is niet alleen een
blikvanger, maar ook nog eens ontzettend lekker. Heb jij
ook zin om hem te maken? Ik weet zeker dat je vrienden of familie er met
bewondering naar zullen kijken!
De cake
Ingrediënten:
1 pak Koopmans kruidcake
75 gram roomboter of
margarine (op kamertemperatuur)
100 mililiter water
3 eieren
(middelgroot)
Benodigdheden:
Cakevorm
Mixer
Ik heb gekozen
voor de kruidcake van Koopmans. Niet alleen omdat hij heerlijk is, maar ook
vanwege de kleur. Deze kruidcake heeft al een bruine kleur, dus dan lijkt het
nog meer op aarde. Bak de cake volgens de beschrijving op het pak.
Terwijl de cake
in de oven zit en je huis zich vult met een heerlijke geur, was je de
aardbeien. Halveer een paar aardbeien voor de worteltjes (zorg wel dat er
genoeg groene blaadjes aan de bovenkant blijven zitten) en steek er schuin een satéprikker
in. Zo kun je hem beter vasthouden tijdens het maken van de worteltjes en
konijntjes.
Wat heb ik allemaal gebruikt?
-
Aardbeien
-
Een
rasp
-
Witte
chocolade (of witte paaseitjes) voor de konijntjes
-
Karamelreep voor de worteltjes
-
Suikerhartjes
(voor het neusje van de konijntjes)
-
Kleine
balletjes (voor de konijnenoogjes)
-
Kleurstof
voor het kleuren van de karamel (rood en geel)
-
Kokossnippers
voor de oren
Konijntjes
De konijntjes vond ik zelf het leukst om te maken. Vul een pannetje net niet tot de helft met water en breng het aan de kook. Haal het van het vuur en plaats een schaaltje op de bovenrand van het pannetje. Het is belangrijk dat de onderkant van het schaaltje niet het water raakt, omdat de chocolade niet te warm mag worden. Als je geen passend schaaltje kunt vinden, kan je ook de deksel van het pannetje omdraaien en daar de chocolade in smelten. Rasp 1/3 van de witte chocoladereep met de fijne kant van de rasp. Breek de rest in kleine stukjes en laat de chocolade roerend in het schaaltje smelten.
Zorg dat de gewassen aardbeien goed droog zijn. Giet de gesmolten chocolade met een lepeltje over de aardbeien. Blijf de aardbei op de satéprikker ronddraaien totdat alles bedekt is en er niks meer vanaf druipt. Bestrooi deze aardbei met het chocoladeschaafsel wat perfect blijft zitten, omdat de chocolade nog zacht is.
Plaats de satéprikker in een stevig glas om de aardbeien te laten drogen. Leg er voor de zekerheid wel een stukje keukenpapier onder, want er kan nog een beetje vanaf druipen. Voordat de cake uit de oven komt, zijn de konijntjes al hard geworden.
Maak de rest van de konijntjes op dezelfde manier. De pootjes heb ik gemaakt door met een lepeltje een beetje gesmolten chocolade op bakpapier te druipen. Dit kun je natuurlijk ook doen voor de oren, maar hier heb ik kokossnippers voor gebruikt. Ook deze pootjes bestrooi je gelijk met het schaafsel. Bewaar een heel klein beetje witte chocolade voor het bevestigen van de oren en het neusje.
Vervolgens kun je de gaatjes in de aardbeien prikken voor het plaatsen van de oogjes. Zet de oogjes en het neusje vast met een heel klein beetje gesmolten witte chocolade. Voor de oren zoek ik altijd de langste kokossnippers uit (die ik stiekem een beetje in vorm knip). En als ik dan iets per ongeluk beschadig door al dat priegelwerk, verberg ik het gewoon weer met een beetje schaafsel. 1 reep is genoeg voor ongeveer 5 konijntjes. Bevestig ook de pootjes met gesmolten chocolade.
Worteltjes
Voor de
worteltjes breek je de karamelreep in kleine stukjes. Laat het alroerend in het schaaltje smelten net zoals voor de konijntjes. Maak de gewenste oranje kleur door een beetje van
de gele en rode kleurstof toe te voegen. De gesmolten karamel is vrij dik,
maar werkt perfect. Giet het met een lepeltje ruim over de gehalveerde
aardbeien van links naar rechts (zo krijg je de streepjes op de worteltjes).
Plaats ook deze aardbeien in een stevig glas en laat ze drogen. Je kunt
met deze 2 repen ongeveer 6 worteltjes maken van grote aardbeien.
Het versieren van de cake
Schaaf de pure
chocoladereep met de grove rasp terwijl het chocoladeglazuur in een pannetje
staat te smelten. Ik kies altijd voor puur, maar je kunt natuurlijk ook voor
melkchocolade kiezen. Zolang je het maar raspt, heeft het de
uitstraling van aarde.
Bestrijk de
zijkant van de cake met het glazuur. Strooi het schaafsel over het glazuur met een lepel totdat de randen van de cake bedekt zijn. Smeer dan de bovenkant
van de cake in en bestrooi ook deze met het schaafsel.
Laat dit 10
minuten drogen en plaats dan de worteltjes en de konijntjes naar wens op de
cake. Bevestig deze met een beetje gesmolten chocolade.
De paascake is
klaar! Ik wens jullie alvast hele fijne paasdagen en veel plezier met het maken
van deze overheerlijke cake!
- Romana
Reacties
Een reactie posten